top of page

PROJEKT & ARKIV

Här hittar du information om aktuella projekt och vårt arkiv! Ifall du inte hittar det du söker eller har andra frågor, mejla direkt till stationsteatern@gmail.com

Aktuella projekt

RÖST är en förstudie och ett delaktighetsprojekt som Stationsteatern drev igenom under 2022. Med stöd från Alingsås Sparbanksstiftelse skapade vi workshops och enkäter för ungdomar på högstadiet, där vi i slutändan samlade ihop svar och träffade närmare 100 ungdomar som går på högstadiet. Vi använde oss även av en liten referensgrupp för att skapa frågeställningar och form som kan funka för målgruppen. Projektet blev starten på ett arbetssätt där vi utforskar delaktighet och demokrati.

Det material vi samlade in under året 2022 har idag bearbetats av en dramatiker och under hösten 2023 kommer vi dra igång med den produktion som ska skapas med vårt förarbete som grund.  Målet är en klassrumsföreställning för högstadielever med viktiga teman och ett fortsatt undersökande kring delaktighet och möten med målgruppen. 
Håll ut, snart kommer mer information!

Arkiv

Grunden till Stationsteatern är det tidigare scenkonstkollektivet Teater Kanske som startade 2017 och drevs då av flertalet scenkonstnärer och musiker i Göteborg. Stationsteatern däremot startades från början av Wilhelm Johansson och Oscar D'souza i Lerums kommun, men drivs sedan 2021 av Ida Myhrman. Nedan kan du se olika produktioner och projekt genom åren. Nyfiken på mer? Mejla oss här, så berättar vi.

bottom of page