top of page

PROJEKT & ARKIV

Här hittar du information om aktuella projekt och vårt arkiv! Ifall du inte hittar det du söker eller har andra frågor, mejla direkt till stationsteatern@gmail.com

Aktuella projekt

  hårt/mjukt  

en föreställning för dig som är 13 år och uppåt

Hårt/Mjukt är en performativ, poetisk och lekfull föreställning med fokus på det som händer i mötet mellan mjukhet och hårdhet. Längs den sköra linjen mellan det som är tryggt och det som är läskigt. En föreställning som väcker tankar, frågor och kanske en och annan insikt.

 

Musiken i föreställningen är skapad av Ellen Olaison. Texten är bearbetad och skriven av Anna Nygren. På scen ser du Melker Appel och Martina Alriksson. Regissör och producent är Ida Myhrman.

Foto och trailer: Kim Lech, Oinopo Studio

Föreställningen skapas med stöd från

sl_8304_c_pos_r2_ppt.png

Men vad är RÖST?


RÖST är en förstudie och ett delaktighetsprojekt som Stationsteatern drev igenom under 2022. Med stöd från Alingsås Sparbanksstiftelse skapade vi workshops och enkäter för ungdomar på högstadiet, där vi i slutändan samlade ihop svar och träffade närmare 100 ungdomar som går på högstadiet. Vi använde oss även av en liten referensgrupp för att skapa frågeställningar och form som kan funka för målgruppen. Projektet blev starten på ett arbetssätt där vi utforskar delaktighet och demokrati.

Det material vi samlade in under året 2022 har idag bearbetats av ett konstnärlig team och det som växer fram därur är vår nya föreställning Hårt/Mjukt som har urpremiär i mars 2024!

Arkiv

Grunden till Stationsteatern är det tidigare scenkonstkollektivet Teater Kanske som startade 2017 och drevs då av flertalet scenkonstnärer och musiker i Göteborg. Stationsteatern däremot startades från början av Wilhelm Johansson och Oscar D'souza i Lerums kommun, men drivs sedan 2021 av Ida Myhrman. Nedan kan du se olika produktioner och projekt genom åren. Nyfiken på mer? Mejla oss här, så berättar vi.

bottom of page